Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2015

Ισχυρό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 3,6% έναντι της ΝΔ καταγράφει νέα δημοσκόπηση


17 Σεπτεμβρίου


Με 3,6% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της Ν.Δ συγκεντρώνοντας ποσοστό 29% με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 25,4%, σύμφωνα με τα ευρήματα μεγάλης πανελλαδικής δημοσκόπησης της e-voice για το dikaiologitika.gr.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται το κόμμα της Χ.Α με ποσοστό 7,2%. Στην τέταρτη Το Ποτάμι με 5,1% ενώ Κ.Κ.Ε και ΠΑ.ΣΟ.Κ μετριούνται στο 5%. Η  ΛΑ.Ε στο 4,2%, ενώ μάχη για την είσοδο τους στη Βουλή δίνουν οι ΑΝ.ΕΛ. που καταγράφονται στο 3,1%.
Εκτός Βουλής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας βρίσκεται η Ένωση Κεντρώων με ποσοστό 2,6. Το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει στο 6,6% ενώ στο 3,0% από το δείγμα της έρευνας είναι ο αριθμός αυτών που έχουν αποφασίσει αποχή. Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκη το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει τις 29 μονάδες καθώς συγκεντρώνει το 55,1% έναντι 26,1% της Ν.Δ.
Η δημοσκόπηση διεξήχθη το διάστημα  15 και 16 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1007 ατόμων σε ολόκληρη την επικράτεια.
Σε άλλη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για λογαριασμό της ιστοσελίδας newsit, στην πρόθεση ψήφου, σε σχέση με προηγούμενη έρευνα, η ΝΔ μειώνει λίγο τη διαφορά αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι μπροστά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των ψηφοφόρων με ποσοστό 25,3% με τη ΝΔ να ακολουθεί με 25%.
Τρίτο κόμμα στις προτιμήσεις παραμένει η Χρυσή Αυγή, στην 4η θέση είναι το ΚΚΕ, στην 5η το ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην 6η Το Ποτάμι.
Στην Βουλή, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, μπαίνει η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη είναι στο όριο, ενώ εκτός μένουν οι ΑΝΕΛ. Αναποφάσιστοι και αποχή συγκεντρώνουν πάνω από 15%.
Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μπροστά με ποσοστό που φτάνει στο 50%.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου