Σάββατο, Σεπτεμβρίου 12, 2015

Πολιτικός «σεισμός» από τα «σβησμένα» ονόματα της λίστας Λαγκάρντ –Τέσσερις εισαγγελείς ανατρέπουν όλα τα δεδομένα


Ιδιαίτερα έντονες είναι οι φήμες ότι τα επόμενα 24ωρα, αναμένεται να αποκαλυφθούν πολύ σοβαρά στοιχεία από την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Σύμφωνα με πληροφορίες του altsantiri.gr,  θα δουν το φως της δημοσιότητας, στοιχεία προσώπων που ήταν στη λίστα αλλά αφαιρέθηκαν για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων. Πρόκειται για γνωστά ονόματα, -κάποια από τα οποία έχουν ήδη διαρρεύσει και είναι σε γνώση μας- η δημοσιοποίηση των οποίων, δεν θα προκαλέσει απλά έκπληξη, αλλά θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό πολλών ρίχτερ και θα κάνει πολλούς να νιώσουν τουλάχιστον άβολα, να ζητάν την ψήφο του ελληνικού λαού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις Εισαγγελείς με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, λαμβάνουν κατάθεση από τον πρώην υπάλληλο της HSBC, Ερβέ Φαλτσιανί, ο οποίος υπέκλεψε τα ηλεκτρονικά στοιχεία για καταθέτες της τράπεζας, τη γνωστή «λίστα Λαγκάρντ».
Οι τέσσερις Εισαγγελείς ταξίδεψαν στο Παρίσι μετά από ραντεβού που κλείστηκε με τον κ. Φαλτσιανί κάτω από απόλυτη μυστικότητα προκειμένου ο άλλοτε υπάλληλος της HSBC να δώσει με την κατάθεσή του στοιχεία για το ελληνικό σκέλος της λίστας καταθετών -πολλοί εκ των οποίων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες αποδείχθηκαν φοροφυγάδες – τα οποία παραμένουν άγνωστα ή αδιευκρίνιστα για την Ελληνική Δικαιοσύνη.
Η κατάθεση του κ. Φαλτσιανί ξεκίνησε από το πρωί ενώπιον των Εισαγγελέων, εκτός από τον κ. Ζαγοραίο που προΐσταται του κλιμακίου το οποίο αποτελείται από τους εισαγγελείς πρωτοδικών Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστο Ντζούρα και Γιώργο Καλούδη.
 Η ομάδα των Εισαγγελέων φέρεται να θέλει να λάβει από τον κρίσιμο μάρτυρα για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, συγκεκριμένα στοιχεία που θα αποτιμηθούν , αξιολογηθούν και θα συσχετιστούν με άλλα στοιχεία που ήδη γνωρίζει η Δικαιοσύνη για τους Έλληνες καταθέτες της HSBC Γενεύης , ώστε να διαπιστώσουν αν προκύπτουν και για ποια πρόσωπα εδώ στην Ελλάδα αξιόποινες πράξεις.
Πληροφορίες αναφέρουν πως από το καλοκαίρι είχαν περιέλθει στην Δικαιοσύνη στοιχεία για την ύπαρξη και δράση εγκληματικής οργάνωσης που σχετίζεται με τα στοιχεία της «λίστας Λαγκάρντ» η οποία έχει στο ενεργητικό της πράξεις φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Ο Ερβέ Φαλτσιανί άλλοτε στέλεχος της μηχανογραφικής υπηρεσίας της τράπεζας , φέρεται να αντέγραψε από το 2006 έως το 2008 ηλεκτρονικά αρχεία για περίπου 24 χιλιάδες πελατών της HSBC. Τα στοιχεία αυτά επιχείρησε να πουλήσει σε διάφορες χώρες που ενδιαφέρονταν να εντοπίσουν φοροφυγάδες υπηκόους του. Οι γερμανικές αρχές μάλιστα φαίνεται πως πράγματι πλήρωσαν για να παραλάβουν τα στοιχεία Φαλτσιανί για φορολογούμενους που έκρυβαν στην Ελβετική τράπεζα αδήλωτα ποσά. Ο άλλοτε υπάλληλος της τράπεζας τελικώς παρέδωσε , καθώς είχε εκδοθεί εναντίον του ένταλμα σύλληψης από τις Ελβετικές αρχές, το υποκλαπέν υλικό στις γαλλικές αρχές .Το υλικό ελληνικού ενδιαφέροντος είχε αποσταλεί στην Ελλάδα όταν υπουργός Οικονομικών στην Γαλλία ήταν η Κριστίν Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Φαλτσιανί φέρεται να είναι απόλυτα συνεργάσιμος με τους Έλληνες εισαγγελείς πρόθυμος να απαντήσει στα ερωτήματά τους και να συνδράμει το έργο των δικαστικών αρχών.
Η κατάθεση σύμφωνα με tovima.gr «θα αποτελέσει αφετηρία για αξιολόγηση όλων των δικαιούχων των υπεράκτιων εταιρειών οι οποίοι πλέον με ονοματεπώνυμο είναι στη διάθεση της ελληνικής Δικαιοσύνης, ενώ, όπως έγινε γνωστό, άμεσα έρχονται και νέες ποινικές διώξεις για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα» καταλήγει η εφημερίδα».
Η αποκάλυψη των ονομάτων που «εξαφανίστηκαν» από τη λίστα Λαγκάρντ, αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες πολιτικές αναταράξεις, και θα ανατρέψει πλήρως τα πολιτικά δεδομένα.
περισσότερα εδώ                 http://www.altsantiri.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου