Τρίτη, Σεπτεμβρίου 15, 2015

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Σύρο




Κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Σύρο




Νίκος Ξυδάκης,




Δελτίο τύπου
Ισχυρή εντολή για να μείνει ζωντανή η ελπίδα της κοινωνίας

Με τη σιγουριά της νίκης σε αυτή την ιστορική μεταπολιτευτικά εκλογική αναμέτρηση, πραγματοποιήθηκε στη Σύρο, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, η κεντρική πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί.
Κεντρικός ομιλητής, ο Κυκλαδίτης πρώην υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, πλαισιωμένος από τους υποψήφιους βουλευτές Κυκλάδων, Αντώνη Συρίγο, Νίκο Συρμαλένιο και Χριστίνα Ευθυμιάτου (υποστηριζόμενη από τους Οικολόγους Πράσινους).
Όλοι οι ομιλητές, αλλά και οι παρευρισκόμενοι πολίτες που συμμετείχαν στην ιδιαίτερα  ενδιαφέρουσα  συζήτηση που ακολούθησε, τοποθετήθηκαν και απάντησαν -ο καθένας δίνοντας το δικό του στίγμα- στο καίριο ερώτημα που τίθεται σε αυτές τις εκλογές και είναι «Γιατί 2η φορά αριστερά – Γιατί ισχυρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ».
Και η απάντηση είναι:
Για να μην πετύχει το σχέδιο των δανειστών και των εγχώριων εκπροσώπων τους που αφού πρώτα “πάσχισαν” για την συντριβή της πρώτης κυβέρνησης αριστεράς, επιδιώκουν τώρα, εξυφαίνοντας σενάρια συγκυβέρνησης και εθνικής συνεννόησης (ποιων και για ποιο σκοπό άραγε…), την αφομοίωσή της στο φθαρμένο, δικό τους παλαιοκομματικό σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς.
Για να συγκρουστούμε με τη διαπλοκή και να αποδοθεί δικαιοσύνη για την οποία διψούν οι πολίτες (Α. Συρίγος)
Για να συνεχίσουμε τον αγώνα, μαζί με τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς, για τις πολιτικές της νησιωτικότητας (Ν.Συρμαλένιος)
Για να εφαρμόσουμε το πραγματικό πλάνο Β, που είναι το πλάνο της βιωσιμότητας, που στηρίζεται στις δικές μας δυνάμεις, τον φυσικό μας πλούτο και να βρούμε τις δικές μας λύσεις (Χ.Ευθυμιάτου)
Για να συνεχίσει ό,τι ξεκίνησε στις 25 του Γενάρη, για να δοθεί ο πολιτικός χρόνος για να ξεδιπλωθεί μια δημοκρατική, προοδευτική και ριζοσπαστική διακυβέρνηση, σε όλα τα επίπεδα: κράτος και δημόσια διοίκηση, κοινωνική δικαιοσύνη, θεσμοί, εργασία, πρόνοια, με αναδιανομή πλούτου και ισχύος υπέρ των αδυνάτων και των πληττόμενων μικρομεσαίων, άρση των ανισοτήτων, αναγέννηση της χώρας και της δημοκρατίας. Αυτό είναι το ιστορικό στοίχημα της 20ης Σεπτεμβρίου. (Ν.Ξυδάκης)

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου