Σάββατο, Οκτωβρίου 24, 2015

Ευρωπαϊκός αριθμός κλήσης έκτακτης ανάγκης 112 – ο σωτήριος αριθμός που γνωρίζουν ελάχιστα οι Έλληνες πολίτες



Συνάντηση με τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ και Πρόεδρο της EENA (Συμβουλευτικής Επιτροπής της Ένωσης για το 112),  Δημήτρη Πύρρο, στις Βρυξέλλες
Ο Αντιπρόεδρος του ΕΚ και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούληςσυναντήθηκε με τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ και Πρόεδρο της ΕΕΝΑ (European Emergency Number Association – EENA) Δημήτρη Πύρρο, και αντάλλαξαν απόψεις για την προώθηση της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των Ελλήνων πολιτών σχετικά με τον αριθμό 112.
Ο αριθμός 112 έχει καθιερωθεί από την ΕΕ ως ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης και στην Ελλάδα λειτουργεί όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.
Ωστόσο, σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου του Δημ. Παπαδημούλη προς την Κομισιόν το 2007, η Επίτροπος για την Κοινωνία της Πληροφορίας κ. Βιβιάν Ρέντινγκ είχε απαντήσει ότι «μόνο το 7% των Ελλήνων …οι λιγότεροι από κάθε άλλη χώρα της ΕΕ (μ.ο. 35%) γνωρίζουν τον ενιαίο ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης 112».
Ο Δημ. Παπαδημούλης και ο Δημ. Πύρρος συνομίλησαν στο πλαίσιο εκδήλωσης της European Emergency Number Association – EENA, και συζήτησαν τρόπους για να βελτιωθούν οι διαδικασίες των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών,συμβάλλοντας έτσι στην ασφάλεια των συμπολιτών μας, οι οποίοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι αυτός ο αριθμός:
– μπορεί να τους συνδέσει άμεσα με τη αρμόδια υπηρεσία ανάλογα με το περιστατικό έκτακτης ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, Λιμενικό, Γραμμή SOS 1056, Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά)
– χωρίς χρέωση (από σταθερό, κινητό ή δημόσιο τηλέφωνο -ακόμη και χωρίς κάρτα SIM ή τηλεκάρτα)
– και με αυτόματο εντοπισμό του καλούντα
Ο Δημ. Παπαδημούλης ευχαρίστησε τον κ. Πύρρο για την επίσκεψή του, και τον ενημέρωσε ότι όπως και στο παρελθόν, θα συμβάλλει στον σκοπό της ευαισθητοποίησης και προώθησης της ενημέρωσης των Ελλήνων σχετικά με τον αριθμό 112.
                                                                                                             πηγή     papadimoulis.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου