Πέμπτη, Οκτωβρίου 22, 2015

Δεν το κουνάει από το γραφείο του στη Βουλή ο Σημίτης


Γραπτό αίτημα παραχώρησης των – μεγάλων – γραφείων τους προς τους πρώην πρωθυπουργούς, Γιώργο Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη, απέστειλε ο Νίκος Βούτσης, κυρίως λόγω της εισόδου στη Βουλή και όγδοης Κοινοβουλευτική Ομάδας, αυτή της Ένωσης Κεντρώων. Ο πρόεδρος της Βουλής έτυχε ανταπόκρισης μόνο από τον επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ, τον οποίο, μάλιστα, ευχαρίστησε με νέα του επιστολή για την αποδοχή του αιτήματος και την επικείμενη μετακίνησή του σε μικρότερο χώρο.
«Είναι αυτονόητο, ότι η Βουλή θα πρέπει να εξυπηρετεί αποτελεσματικά τις πάγιες ανάγκες των βουλευτών και των Κοινοβουλευτικών Ομάδων» επισημαίνει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Βούτσης και προσθέτει πως η μόνη λύση στο πρόβλημα των χώρων εντός του κεντρικού κτιρίου είναι «να συμβάλλουμε όλοι, ιδίως οι πρώην πρόεδροι της Βουλής και οι πρώην πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, ώστε όλες οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της παρούσας Συνόδου να μπορούν να ασκούν απερίσπαστα το κοινοβουλευτικό τους έργο».
Αντίθετα, ο Κώστας Σημίτης δεν θέλησε να παραχωρήσει το γραφείο των 70 τ.μ. που διατηρεί στο κεντρικό κτίριο και να εγκατασταθεί σε μικρότερο γραφείο ή να μετακινηθεί σε μεγάλο χώρο σε άλλο κτίριο της Βουλής.
Το ίδιο αίτημα πρόκειται να απευθύνει η Βουλή και προς τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Σημειώνεται ότι κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο από το κεντρικό κτίριο είχαν αποχωρήσει οι πρώην πρόεδροι της Βουλής, οι οποίοι δεν είναι βουλευτές και εγκαταστάθηκαν σε γραφεία σε κτίρια του Κοινοβουλίου, πέριξ του Μεγάρου.
Πηγή φωτογραφίας: sooc
Like us!                                      πηγή   altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου