Κυριακή, Οκτωβρίου 18, 2015

Χιλιάδες διαδήλωσαν στο Λονδίνο για να σωθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας



             Πάνω από 20.000 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης διαδήλωσαν χθες Σάββατο στους δρόμους του Λονδίνου εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις αλλαγές των συνθηκών εργασίας τους, που σχεδιάζει η κυβέρνηση.                                                                                                           Η πορεία ξεκίνησε από το Ουότερλου Πλέις και κατέληξε έξω από το Κοινοβούλιο. Πρόκειται για την δεύτερη κινητοποίηση στην βρετανική πρωτεύουσα, ώστε να «σωθεί το εθνικό σύστημα υγείας», όπως έγραφαν τα πλακάτ.
             Σύμφωνα με τη Βρετανική Ιατρική Ένωση, οι τροποποιήσεις των συμβάσεων εργασίας, που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τις αρχές του 2016, θα μειώσουν τους μισθούς και θα αυξήσουν τις ώρες εργασίας σε έως και 15, από έως και 12 σήμερα.
            Καταγγέλλουν πως οι νέες συμβάσεις εργασίας ενδέχεται να συμπεριλάβουν μειώσεις μισθών έως και 30% για τους γιατρούς, κάτι που χαρακτηρίζουν απαράδεκτο.
            Διαδηλώσεις έγιναν επίσης στο Μπέλφαστ και στο Νότιγχαμ νωρίτερα χθες, ενώ σήμερα προγραμματίζεται μια ακόμη στο Ντάντι, την τέταρτη σε μέγεθος πόλη της Σκοτίας.
            Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Τζέρεμι Χαντ υποστήριξε πως η θέση της κυβέρνησης για το ζήτημα έχει διαστρεβλωθεί και κάλεσε το συνδικάτο να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
                                                                                   πηγή   left.gr/news 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου