Κυριακή, Νοεμβρίου 01, 2015

Νίκος Παππάς: «Να ανασυγκροτηθεί το ΕΣΡ για να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία των αδειών των καναλιών»


Ο Νίκος Παππάς εμφανίζεται αισιόδοξος ότι το θέμα των αδειών των τηλεοπτικών καναλιών θα ολοκληρωθεί άμεσα από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής

Ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μίλησε στην εφημερίδα Real News και αναφέρθηκε στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών αλλά και στην ανάγκη ανασυγκρότησης του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου. Απάντησε δε και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για την αλλαγή της Λίνας Αλεξίου από το ΕΣΡ.

Ο κ. Παππάς είπε ότι μόλις ανασυγκροτηθεί το ΕΣΡ θα προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τις άδειες και θα ολοκληρωθούν από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, καθώς εκτιμά ότι υπήρξε «κλίμα ευρείας συναίνεσης επί κρίσιμων άρθρων», που αποτελεί «ένα πολύ καλό σημείο εκκίνησης».

Για το θέμα της αλλαγής της Λίνας Αλεξίου στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο είπε ότι σημασία δεν έχουν τα πρόσωπα. «Αυτό που κάναμε μπορεί να θωρακίσει θεσμικά το ΕΣΡ, ούτως ώστε κανείς να μην μπορεί εκ των υστέρων να αμφισβητήσει τον διαγωνισμό, βασιζόμενος στη μη νόμιμη μέχρι σήμερα σύνθεσή του.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο προσφυγικό το οποίο χαρακτήρισε ότι είναι ένα καθαρά ευρωπαϊκό θέμα, που όμως οι εταίροι δεν το αντιμετωπίζουν «με το ίδιο αίσθημα ευθύνης». Σε ερώτηση αν, λόγω της επιβάρυνσης που δέχεται η χώρα, η κυβέρνηση προτίθεται να ζητήσει χαλάρωση του προγράμματος, τόνισε ότι το θέμα της χαλάρωσης «απασχολεί έτσι κι αλλιώς την κυβέρνηση, ανεξάρτητα από το προσφυγικό».

Για τα κόκκινα δάνεια είπε ότι η κυβέρνηση θεωρεί πως τα κόκκινα δάνεια και οι πλειστηριασμοί πλήττουν την κοινωνική συνοχή και τόνισε πως «οι εταίροι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θα γίνει αποδεκτό να χάνει απλώς ο κόσμος τα σπίτια του», αλλά και «ότι μια κατάρρευση της αγοράς κατοικίας δεν είναι προς το συμφέρον κανενός».

Αναφέρθηκε και στα εσωτερικά της ΝΔ που στις 22 του μήνα θα εκλέξει αρχηγό: «η αξιωματική αντιπολίτευση μετά τη συμφωνία με τους εταίρους βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο» και πως «πηγαίνει σε εκλογή αρχηγού χωρίς να συζητά για τη στρατηγική και την πολιτική της».

Τέλος, μίλησε και για τον Γιάνη Βαρουφάκη και για το εγχείρημα του για πανευρωπαϊκό κόμμα. Ο υπουργός Επικρατείας είπε χαρακτηριστικά: «για να κάνεις κόμμα πρέπει να μη λες διαρκώς ψέματα σε φίλους, συντρόφους και αντιπάλους».

                                                        πηγή  avantipopolo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου