Κυριακή, Νοεμβρίου 01, 2015

Ταξίδι στην Τουρκία, για το προσφυγικό, προγραμματίζει ο Αλ.Τσίπρας


Με την πεποίθηση πως όχι μόνο η Ελλάδα αλλά ολόκληρη η Ευρώπη οφείλει να αντιμετωπίσει το κορυφαίο ζήτημα των τεράστιων προσφυγικών ροών ως μέγιστο ανθρωπιστικό καθήκον, ο πρωθυπουργός προγραμματίζει τις επόμενες κινήσεις του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας αναγνωρίζει ότι οι λύσεις δεν είναι μόνο ευρωπαϊκές και ότι η Τουρκία παίζει μεγάλο ρόλο στην προσφυγική κρίση. Για τον λόγο αυτό προετοιμάζει επίσημη επίσκεψη στην Αγκυρα μετά τις εκλογές που διεξάγονται σήμερα στη χώρα.
Παράλληλα, εντός της εβδομάδας ο πρωθυπουργός διοργανώνει συνάντηση με δημάρχους και μητροπολίτες πέντε νησιών που έχουν επιβαρυνθεί περισσότερο από το προσφυγικό κύμα: πρόκειται για τη Λέσβο, τη Χίο, την Κω, την Σάμο και την Λέρο.
Στη συνάντηση θα συζητηθούν τα μεγαλύτερα προβλήματα και θα αναζητηθούν λύσεις, όπως και αντισταθμιστικές δράσεις για τους κατοίκους των νησιών αυτών, που θα χρηματοδοτηθούν από τα 500 εκατ. ευρώ των κοινοτικών κονδυλίων.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα βρίσκεται στην Ελλάδα ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος μαζί με τον πρωθυπουργό θα επισκεφθεί τη Λέσβο, για να δει από κοντά τα προβλήματα καταγραφής και φιλοξενίας.
                                                                         πηγή   enter4news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου