Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015

Ο Νίκος Συρμαλένιος σε Πάρο και Φολέγανδρο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τη Φολέγανδρο μέσω ενδιάμεσου σταθμού στην Πάρο, επισκέφθηκε στις 27 και 28/11 ο Νίκος Συρμαλένιος.
Στην σύντομη παραμονή του στην Πάρο μαζί με στελέχη της Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Πάρου, συναντήθηκε με τον έπαρχο Κ.Μπιζά, τον οποίο ενημέρωσε για τις κατευθύνσεις που έχουν δρομολογηθεί για τα θέματα της δημόσιας υγείας και για τη σύσταση του ενιαίου φορέα αεροδιακομιδών υπό την αιγίδα της αεροπορίας στον οποίο φιλοδοξούμε να ενταχθούν και τα δύο υγειονομικά αεροπλάνα της Σαντορίνης και της Πάρου, καθώς και για τη δρομολόγηση στελέχωσης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως και για την προμήθεια ασθενοφόρων και διασωστώνμέχρι τις αρχές του 2016. Επίσης συζητήθηκε το θέμα του νέου αεροδρομίου, που αποτελεί ζήτημα καίριαςσημασίας για το νησί.
Επίσης συναντήθηκε με τον πρόεδρο και το διευθυντήτου Αγροτικού ΣυνεταιρισμούΝ. Τσιγώνια και Α. Γκόκα με τους οποίους συζήτησε το θέματης επίσπευσης του προγράμματος ανακαίνισης του κτιριακού και μηχανολογικού εξοπλισμού που θα χρηματοδοτηθείαπό τους ευρωπαϊκούς πόρους 2014 - 2020.

Στη Φολέγανδροείχε συνάντηση με το δήμαρχο Λ. Βενιόκαι μέλη της δημοτικής αρχής, με τους οποία συζήτησε αναλυτικά τα ζωτικά θέματα του νησιού, ανάμεσα τους, το θέμα της υγείας, την προώθηση του λιμενικού έργου, την ολοκλήρωση των μελετών για την εγκατάσταση της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού, τη λειτουργία των μονάδων αφαλάτωσης και την ανάγκη αντιμετώπισης της ενεργοβόρας λειτουργίας τους. Τέλος συζητήθηκε και το θέμα της λειτουργίας του δήμου, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης στελέχωσης και της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης.
Επίσηςείχε αναλυτική και εκτεταμένη συζήτηση με τα στελέχη της δημοτικής αντιπολίτευσης,που έθεσαν επιτακτικά ζητήματα δημοκρατικής λειτουργίας του δήμου και του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και προώθησης εναλλακτικών πολιτικών σε κρίσιμα ζητήματα του νησιού.
Τέλος συνάντησε απλούς κατοίκους με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για την πορεία της χώρας και το κυβερνητικό έργο.


29/11/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου