Τετάρτη, Νοεμβρίου 25, 2015

Ντ. Μεντβέντεφ: Η Άγκυρα προστατεύει τους τζιχαντιστές και εμπορεύεται πετρέλαιο από τους τρομοκράτες

Ντ. Μεντβέντεφ: Η Άγκυρα προστατεύει τους τζιχαντιστές και εμπορεύεται πετρέλαιο από τους τρομοκράτες

Μετά τις βολές του Βλαντιμίρ Πούτιν, για εμπλοκή της Τουρκίας σε λαθρεμπόριο κλεμμένου από τους τζιχαντιστές συριακού πετρελαίου, ακόμη πιο λάβρος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
De facto προστασία του Ισλαμικού κράτους από την Τουρκία, κατήγγειλε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, υποστηρίζοντας ότι η Αγκυρα διατηρεί σχέσεις κερδοσκοπίας με τους τζιχαντιστές που ελέγχουν πετρελαιοφόρα εδάφη στο Ιράκ και στη Συρία.
Ενώ εμπορεύεται πετρέλαιο από τους τρομοκράτες, η Τουρκία προέβη σε απερίσκεπτη εγκληματική ενέργεια, την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους,  προκαλώντας επικίνδυνη κλιμάκωση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, διατράνωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε έκτακτη συνέντευξη του προς τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Εν αναμονή αντιποίνων, όπως μεταδίδει και το δίκτυο Russia Today, ο Ρώσος πρωθυπουργός, διευκρινίζει ότι  θα αποκλειστούν τουρκικές επενδύσεις και επιχειρήσεις από τη ρωσική αγορά, ενώ εξετάζεται η αναστολή της κατασκευής τουαγωγού που θα μετέτρεπε την Τουρκία σε στρατηγικό εταίρο στη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Δεν αποκλείεται επίσης,  να ανασταλούν και τα σχέδια για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού αντιδραστήρα στην Τουρκία από ρωσική ιδιωτική εταιρεία.
Οι συστάσεις που εξέδωσε ήδη η Μόσχα προς τους πολίτες της να αποφεύγουν ως  προορισμό την Τουρκία, επιφέρει ήδη πλήγμα στον τουρισμό της Τουρκίας, σύμφωνα με το RT.
« Λάμβάνουμε υπόψη την πληροφόρηση που έχουμε σχετικά με το άμεσο οικονομικό όφελος που έχουν ορισμένοι Τούρκοι αξιωματούχοι με την προμήθεια πετρελαίου από διυλιστήρια που ελέγχονται από τον ISIS», δήλωσε ο  Μεντβέντεφ, αναφερόμενος στην τρομοκρατική οργάνωση γνωστή ως ISIS ( Ισλαμικός Στρατός στο Ιράκ και στη Συρία) με την αγγλόφωνη ονομασία, Ισλαμικό Κράτος (χαλιφάτο).

                                                                                                                   πηγή    ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου