Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2015

Η δεύτερη χρεοκοπία για Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ


Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η απαίτηση των θεσμών να καταργηθεί το ακατάσχετο που ισχύει για το 40% της κρατικής επιχορήγησης προς τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, που τα μη εξυπηρετούμενα κατακόκκινα δάνειά τους, συνολικού ύψους 220 εκατομμυρίων ευρώ, δεν εξυπηρετούνται και με τον ρυθμό και το εκλογικό ποσοστό ειδικά του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να αποπληρωθούν σε αυτόν τον αιώνα.
Τα δάνεια αυτά εδόθησαν από την Αγροτική Τράπεζα, την οποία και τα δύο κόμματα μεταχειρίστηκαν σαν κομματικό μαγαζί τοποθετώντας στη διοίκησή της, είτε τον ταμία του κόμματος είτε τον κουμπάρο του αρχηγού. Μια τράπεζα ειδικού σκοπού, δηλαδή για την ενίσχυση της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής, μια τράπεζα απολύτως λαϊκή, με καταστήματα σε πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά, κανιβαλίστηκε από τον δικομματισμό και μετά παραχωρήθηκε έναντι πινακίου φακής σε παίκτη του συστήματος.
Μια τράπεζα με ανεπτυγμένη τεχνογνωσία, όχι μόνον στην τραπεζική αγορά, αλλά και στα μυστικά της αγροτικής ανάπτυξης, με δύο λόγια μια τράπεζα - εργαλείο, προσέφερε τα υψηλής αξίας και δυναμικής κινητά και ακίνητα περιουσιακά της στοιχεία στην εμπορική τραπεζική κερδοσκοπία. Και όμως υπάρχουν πολιτικοί από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ που κουνάνε με θράσος το δάχτυλο ζητώντας ευθύνες και εκτοξεύοντας απειλές για εξεταστικές επιτροπές. Εγκαλούν δηλαδή την κυβέρνηση για την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών. Την κυβέρνηση που έχει ανακοινώσει ότι η ανακεφαλαιοποίηση θα εξεταστεί στη Βουλή ύστερα από έρευνα που θα πραγματοποιήσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Ερώτημα: Πλήρωσε κανείς για αυτά τα οικονομικά κακουργήματα; Με τον Ευ. Βενιζέλο να μεριμνά για την ευρωστία του θεσμικού πλαισίου, ελάχιστοι διαπλεκόμενοι απατεώνες του πολιτικού συστήματος έδωσαν λόγο στη Δικαιοσύνη.
Και τώρα τι γίνεται; Μπορούμε να αφήσουμε δύο ιστορικά κόμματα να χρεοκοπήσουν, με απαίτηση των δανειστών; Θα λέγαμε ότι, όπως όλοι οι υπόλοιποι πολίτες που έχουν κόκκινα δάνεια, οι υπεύθυνοι από τα δύο κόμματα θα πρέπει να διαπραγματευτούν με τις τράπεζες για τη ρύθμιση των δανείων τους. Και αφού το κάνουν, ας αξιοποιήσουν τις ρυθμίσεις που ισχύουν για όλους. Αν παραταύτα δεν βγαίνει κάτι, τότε ας καταθέσουν τροπολογία στη Βουλή παρακαλώντας την κυβέρνηση να την στηρίξει εφ' όσον η πρότασή τους είναι βιώσιμη. Και ειδικά από το ΠΑΣΟΚ, αν δεν θέλει να διαπραγματευτεί η ίδια η κ. Γεννηματά, ας στείλει τότε ως αντιπρόσωπο τον Γ. Παπανδρέου, αφού επί προεδρίας του το χρέος του ΠΑΣΟΚ υπερδιπλασιάστηκε! Και καλά θα κάνουν να σταματήσουν τα παραμύθια πως για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ έχει επιληφθεί εισαγγελέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου