Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2015

Γ. Μουζάλας: Θα εφαρμοστεί ο νόμος για όλους όσους διαπράττουν ποινικά αδικήματα


                                         


Για «ηθική ήττα» έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στο Κόκκινο, για τις χτεσινοβραδυνές συμπλοκές μεταξύ μεταναστών στο κλειστό γήπεδο του Tae Kwon Do του Παλαιού Φαλήρου. «Για όσους διαπράττουν ποινικά αδικήματα, θα εφαρμοστεί ο νόμος, είτε πρόκειται για μετανάστες, είτε για έλληνες πολίτες», τόνισε ο κ. Μουζάλας.

Για τις προσαγωγές δημοσιογράφων στην Ειδομένη, κατά την επιχείρηση εκκένωσης του καταυλισμού προσφύγων, διαφώνησε, ωστόσο είπε πως σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις παγκόσμια δεν αφήνουν για λόγους ασφάλειας να βρίσκονται μέσα τα ΜΜΕ.

Ο υπουργός περιέγραψε το περιστατικό της έντασης χτες τη νύχτα στο Τάε Κβο Ντο, όπου μεταφέρθηκαν οι πρόσφυγες από την Ειδομένη, όταν μία ομάδα Μαροκινών επιτέθηκε σε άλλους πρόσφυγες, με αποτέλεσμα τη συμπλοκή, και είπε πως έγιναν υλικές ζημιές στο κτίριο. Τόνισε δε, πως θα υπάρξει εφαρμογή του νόμου για όλους όσους διαπράττουν ποινικά αδικήματα κι έκανε λόγο για ηθική ζημιά, όταν μία ομάδα ανθρώπων δημιουργεί μία κακή φήμη για μία δομή αλληλεγγύης που βοήθησε χιλιάδες ανθρώπους τόσους μήνες.

Ο κ. Μουζάλας είπε πως οι προσφυγικές ροές είναι λιγότερες, κι έχουν αλλάξει. Υπάρχουν 50-55% πρόσφυγες και οι υπόλοιποι είναι οικονομικοί μετανάστες, ενώ έχει αλλάξει και η σύνθεση, έρχονται πολλοί μετανάστες από το Μαρόκο και την Αλγερία. Ανέφερε επίσης πως οι πρόσφυγες έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν άσυλο και να μπουν στη διαδικασία μέχρι να βγει η σχετική απόφαση, ή να ζητήσουν οικειοθελώς να γυρίσουν πίσω, ή αν δεν έχουν χαρτιά θα οδηγηθούν προς απέλαση, στο δρόμο της επιστροφής.

                                                                                      πηγή   avantipopolo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου