Τρίτη, Ιανουαρίου 19, 2016

Νίκος Μωραΐτης: Κρατικοδίαιτοι και Κυριακο-δίαιτοι




Το νέο colpo grosso της Διαπλοκής ή πώς οι μετακλητοί συνεργάτες των υπουργών εξομοιώθηκαν με τους μόνιμους κομματικά διορισμένους δημοσίους υπαλλήλους.
του Νίκου Μωραΐτη
Αγανάκτησε η Όλγα Τρέμη (που πια δεν μοιάζει ούτε με Όλγα ούτε με Τρέμη αλλά με Κυριάκο)  με τη δήλωση του γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που αποκαλούσε ένα εμετικό ΜΜΕ εμετικό. Αγανάκτησε που διορίστηκαν οι συγγενείς του γραμματέα της νεολαίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και έδωσε το λόγο στον Γιάννη Πρετεντέρη (που πια δε μοιάζει ούτε με Σημίτη ούτε με Σαμαρά αλλά με Κυριάκο) να κάνει το σχόλιό του κατά του κομματικού στρατού με τον οποίο… αλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ το Δημόσιο.
Θα ξεχάσουμε ποιοι είμαστε, πώς μας λένε, σε ποια χώρα ζούμε. Οι μεγάλοι νεκροθάφτες της αντικειμενικότητας βρήκαν καινούργιο παιχνιδάκι: τους διορισμούς στο Δημόσιο! Και είναι πιασάρικο το θέμα, φέρνει κόσμο.
Να τι αποσιωπούν όμως οι Κυριακο-δίαιτοι:
Άλλο οι ορδές των πασοκονουδού που έχουν διοριστεί επί δεκαετίες στο Δημόσιο, από πόρτες και παράθυρα
και
Άλλο οι συνεργάτες των υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης, που δεν είναι μόνιμοι, που η θητεία τους παύει τη μέρα που φεύγει η κυβέρνηση, που είναι λογικό σε μεγάλο βαθμό να είναι ομοϊδεάτες του υπουργού ή στελέχους, αφού την πολιτική της κυβέρνησης πρόκειται να κληθούν να εφαρμόσουν.
Δημόσιοι υπάλληλοι ονομάζονται και οι πρώτοι, δημόσιοι υπάλληλοι (μετακλητοί) και οι δεύτεροι. Άρα η μέγκα-ύαινα και τα συνοδά θηρία της Διαπλοκής έχουν κάθε λόγο να θολώσουν τα νερά.
Πόσω μάλλον που ο μέσος πολίτης δεν είναι συνταγματολόγος ή καθηγητής διοικητικού δικαίου για να γνωρίζει τέτοιες λεπτές διαφορές. Έτσι τι μένει στον απλό πολίτη; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνει κομματικό στρατό στο Δημόσιο.
Πολύ χρήσιμο το συμπέρασμα. Έτσι θα μπορεί ο δημοσιουπαλληλο-φάγος Μητσοτάκης (της οικογένειας που τρέφεται από το δημόσιο εδώ και 170 χρόνια) να έχει τα χέρια του λυμένα για νέες απολύσεις καθαριστριών, σχολικών φυλάκων και άλλων… ακριβοπληρωμένων δαιμόνων που κατέστρεψαν αυτή τη χώρα.
Το παιχνίδι είναι ύπουλο. Δεν έχω παρά να το επισημάνω, ξέροντας εκ των προτέρων ότι ο μέσος πολίτης είναι πολύ δύσκολο να γλιτώσει από μία τόσο καλοστημένη προπαγάνδα.
Αδηφάγα άτομα, που δυστυχώς θα τρυπώνουν πάντα παντού, σε όλα τα κόμματα, δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να ρίχνουν νερό στο μύλο της Διαπλοκής για να υλοποιήσει το σχέδιο «γκρεμίστε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς». Και κάπως έτσι, δωρολήπτες της SIEMENS, εργολάβοι, θεμελιωτές του κομματικού κράτους και Αριστερά θα γίνουν ένα, στη συνείδηση του σαστισμένου κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου