Τρίτη, Ιανουαρίου 19, 2016

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΑΡΧΟΥ Συντηρήσεις - Επισκευές σχολικών κτιρίων 245.000 € για Πάρο και Αντίπαρο


ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΑΡΧΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΟΥ 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΟΥ
Γραφείο Επάρχου


                                     Πάρος   19 / 01 / 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    ΘΕΜΑ : Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου για την έγκριση συμβάσεων με τους Δήμους του Νοτίου Αιγαίου για το έργο <<Συντηρήσεις - Επισκευές σχολικών κτιρίων >>.


Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εξασφάλισε μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ, 2 εκ. ευρώ για τις σχολικές μονάδες των Κυκλάδων και 2 εκ. ευρώ για τις σχολικές μονάδες της Δωδεκανήσου.
Τα παραπάνω χρήματα θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών συντήρησης των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ποσό που είναι επιπλέον των όσων διατίθενται στους Δήμους της Περιφέρειας μας, ως έχοντες την αρμοδιότητα, για τον σκοπό αυτό και από οποιαδήποτε άλλη πηγή.
Η κατανομή του ποσού αυτού έγινε με διαφανή , αντικειμενικά κριτήρια και με βάση τον αριθμό των σχολικών μονάδων ανά νησί και του μαθητικού πληθυσμού σε αυτές.

Σχετικά με τα σχολικά κτίρια της Περιφερειακής Ενότητα Πάρου,  στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε στην Σύρο στις 18 Ιανουαρίου 2016, αποφασίστηκε η έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Πάρου για το έργο <<Συντηρήσεις - Επισκευές σχολικών κτιρίων >>, προϋπολογισμού 225.000 €
και η έγκριση σύναψης διαβαθμιδικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Αντιπάρου για το έργο <<Συντηρήσεις - Επισκευές σχολικών κτιρίων >>, προϋπολογισμού 20.000 €.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αντιλαμβανόμενη την αντικειμενική οικονομική δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι Πρωτοβάθμιοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Νότιο Αιγαίο, υποστηρίζει εμπράκτως την προσπάθεια τους στο να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις αρμοδιότητες τους στο ζήτημα της συντήρησης των σχολικών μονάδων των νησιών μας.

Στην συζήτηση του σχετικού θέματος ο Έπαρχος Πάρου-Αντιπάρου κ. Κώστας Μπιζάς δήλωσε ότι << η υπογραφή των παραπάνω συμβάσεων με τους Δήμους των νησιών μας θα βοηθήσει σημαντικά στην επιδιόρθωση και συντήρηση αρκετών σχολικών μονάδων που αντιμετωπίζουν αυξημένα προβλήματα.
Η Περιφερειακή Αρχή αποδεικνύει με πράξεις το έμπρακτο ενδιαφέρον της για την ύπαρξη αξιοπρεπών συνθηκών στους χώρους εκπαίδευσης των παιδιών  μας >>.

  

1 σχόλιο:

  1. Να κάνετε πολιτική και όχι απλή διεκπεραίωση και εσύ και ο άλλος. Και να σταματήσετε τις ατελείωτες ανακοινώσεις. Αν είχατε τη δύναμη να κάνετε ουσιώδεις παρεμβάσεις θα το αντιλαμβανόμασταν πολύ εύκολα. Με τις συνεχόμενες ανακοινώσεις αυτού του είδους, απλά αναδεικνύετε την αδυναμία σας και την ελλειμματικότητα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή