Πέμπτη, Ιανουαρίου 07, 2016

Σπίρτζης κατά ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού


18:34 | 07 Ιαν. 2016
Σκληρές αιχμές κατά του ΤΑΙΠΕΔ για το σχέδιο παραχώρησης της Εγνατίας Οδού εξαπέλυσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.
Ο υπουργός, κατά την ακρόαση στη Βουλή της νέας διοίκησης της Εγνατία Οδός ΑΕ, χαρακτήρισε το ΤΑΙΠΕΔ «παράλληλη κυβέρνηση» και «τέρας» που δημιούργησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και τάχθηκε κατά της παραχώρησης της Εγνατίας.
 
Στην επισήμανση ότι η παραχώρηση του οδικού άξονα έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2016, ο Χρήστος Σπίρτζης απάντησε πως «άλλα κάνει το υπουργείο Υποδομών και άλλα το ΤΑΙΠΕΔ» και υποστήριξε ότι ούτως ή άλλως η λειτουργία και συντήρηση, αλλά και η διαχείριση των σταθμών διοδίων έχουν πρακτικά ιδιωτικοποιηθεί, μέσω υπεργολαβιών. «Το μόνο που μένει να ιδιωτικοποιηθεί είναι οι 15 νέοι σταθμοί διοδίων που είχαν προβλεφθεί να υπάρχουν. Αυτό είναι λίγο τρέλα. Δεν έχει μείνει να δοθεί σε ιδιώτες κάτι άλλο», είπε.
 
Υποστήριξε ακόμη ότι το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε σε αλλαγή στο διοικητικό συμβούλιο της Εγνατία Οδός ΑΕ χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου «και αυτό εγείρει νομικά θέματα στη λειτουργία της εταιρείας».
 
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας είχε δηλώσει στις 18 Δεκεμβρίου πως η Εγνατία Οδός δεν ήταν στο πρόγραμμα των άμεσων αποκρατικοποιήσεων, αλλά στο ευρύτερο του ΤΑΙΠΕΔ. «Είναι από τα θέματα που θα ακολουθήσουν το πρώτο κύμα. Μιλάμε για την παραχώρηση του δρόμου και όχι της εταιρείας», είχε πει τότε.
                                                                                 πηγή     tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου