Σάββατο, Φεβρουαρίου 27, 2016

Αυτό είναι το έγγραφο που "δείχνει" τον Μαυρίκο στο payroll της ΝΔ (photo)


Έγγραφο, που αποκαλύπτει πως ο Τάκης Μαυρίκος φερόμενος ως πρωταγωνιστής στην υπόθεση του κυκλώματος δημοσιογράφων εκβιαστών ήταν στο payroll της ΝΔ επί Αντώνη Σαμαρά, δημοσιεύει η εφημερίδα Παραπολιτικά, σημειώνοντας πως ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» λάμβανε το ποσό των 18.450 ευρώ το μήνα.

Η εφημερίδα παρουσιάζε τιμολόγιο του 2010 που πληρώθηκε από την τότε διοίκηση της Ρηγίλλης στην εταιρεία Ελληνική Βιομηχανία Εκτυπώσεων ΑΒΕΕ προς «δημοσίευση κειμένων για τη Νέα Δημοκρατία στην εφημερίδα Ακρόπολη», με την εφημερίδα να σημειώνει πως μέσω του pay roll της ΝΔ αποκαλύπτεται η «άρρηκτη» σχέση με τον εκδότη της Ακρόπολης Τάκη Μαυρίκο, βασικό κατηγορούμενο για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης που εκβίαζε επιχειρηματίες, διοικητές οργανισμών, εκδότες, πολιτικούς και δημοσιογράφους.


Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα: «Το κονκλάβιο Σαμαρά έβαζε βαθιά το χέρι το μακρύ χέρι του στον κρατικό κορβανά για να δημοσιεύει ο Τ. Μαυρίκος στη φυλλάδα του κείμενα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, ενώ από το τιμολόγιο προκύπτει η διαρκής σχέση μεταξύ των δύο μερών, καθώς στον κωδικό "προηγούμενο υπόλοιπο" αναγράφεται το ποσό των 18.450 ευρώ, δηλαδή σύνολο οφειλής της ΝΔ προς τον εκδότη 36.900 ευρώ. Κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μηνιαία καταβολή, αν και θα είχε ενδιαφέρον μια ξεκάθαρη απάντηση από τη ΝΔ».

«Η Νέα Δημοκρατία δε λειτούργησε ως κόμμα αλλά ως ιδιωτική επιχείρηση που πρόεβαλε εν είδει ρεπορτάζ τις θέσεις της, με δυσθεώρητου κόστους εργολαβία. Φυσικά και δεν είχε κανέναν λόγο να το πράξει αυτό αφού το "Ζάππειο 1" που είχε παρουσιάσει ο κ. Σαμαράς ένα μήνα νωρίτερα είχε τύχει ευρείας δημοσιότητα από το σύνολο του Τύπου ενώ δόθηκαν και κονδύλια για τη διαφημιστική προβολή της νεοδημοκρατικής οικονομικής πρότασης», αναφέρει η εφημερίδα και προσθέτει:

«Απερίφραστα, λοιπόν, προκύπτει το ερώτημα: ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος των ενταλμάτων πληρωμής προς την εταιρεία του κυρίου Μαυρίκου, που εξέδιδε εφημερίδα με κυκλοφορία 30-40 φύλλων εκείνο το διάστημα; Μήπως επρόκειτο για αμοιβή προς εξυπηρέτηση άλλων υπηρεσιών και δη εκβιασμού των αντιπάλων του περιβάλλοντος Σαμαρά;».

Εν τω μεταξύ η εφημερίδα το Χωνί, σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι είναι σχεδόν μόνιμη η παρουσία του νυν προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας «Ακρόπολη» από την αρχή του έτους.

Σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος της Όλγα Γεροβασίλη ζητάει από τη ΝΔ «ξεκάθαρες και πειστικές απαντήσεις», σχετικά με τις αποκαλύψεις.

«Γελιέται ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία αν νομίζουν ότι δια της σιωπής θα προσπεράσουν τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του κόμματός τους με το κύκλωμα των εκβιαστών», αναφέρει και προσθέτει: «Ο ελληνικός λαός περιμένει μια άμεση και ξεκάθαρη απάντηση:

ισχύει ότι η ΝΔ πλήρωνε 18.450 ευρώ τον μήνα στον κατηγορούμενο για εκβιασμούς Μαυρίκο;
ποιες ακριβώς υπηρεσίες αγόραζε και μάλιστα με χρήματα των φορολογούμενων;
ποιες άλλες τέτοιου είδους "υπηρεσίες" έχουν αγοράσει και για ποιόν σκοπό;»

koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου