Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2016

Οι ανεμογεννήτριες ευθύνονται για το black out στο εργοστάσιο Πάρου;


Οι ισχυροί άνεμοι νοτίων διευθύνσεων που έφτασαν μέχρι και τα 9 μποφόρ σήμερα στην Πάρο σε συνδυασμό με τη λειτουργία των ανεμογεννητριών –κυρίως από Νάξο και Πάρο και που ενισχύουν συμπληρωματικά με ρεύμα το σύστημα της ΔΕΗ- προκάλεσαν  κατά πάσα πιθανότητα το πρωινό  black out (23-3-16)   στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Νάουσα της Πάρου. Ένα  black out που διήρκεσε από 30 έως 40 λεπτά, αφήνοντας χωρίς ρεύμα την Πάρο Νάξο και τα υπόλοιπα νησιά.Σύμφωνα με πληροφορίες του parospress  το  black out στο εργοστάσιο της ΔΕΗ Πάρου κατά πάσα πιθανότητα το προκάλεσαν οι ανεμογεννήτριες, που βρίσκονται κυρίως  σε Νάξο και Πάρο.
Οι συγκεκριμένες  ανεμογεννήτριες μπορεί να δουλεύουν με το 100 %  της δυναμικότητας τους όταν ο άνεμος φθάνει και τα 9 μποφόρ ωστόσο μια ριπή ανέμου που ανεβάζει την ένταση πάνω από τα 9 μποφόρ αυτόματα θέτει τις  ανεμογεννήτριες εκτός λειτουργίας .
Κάτι τέτοιο συνέβη,  κατά πάσα πιθανότητα σήμερα το πρωί. Οι ανεμογεννήτριες από Νάξο και Πάρο που έδιναν ρεύμα στο σύστημα με το που διακόπηκε η λειτουργία τους, προφανώς για τους λόγους που προαναφέραμε προκάλεσαν  black out  λόγο έλλειψη ισχύος    


                                                                                                               πηγή  parospress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου