Παρασκευή, Μαρτίου 04, 2016

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών


Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών (το οποίο ξεκίνησε στις 12:15), στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά τον οποίο παρουσιάστηκαν τα στοιχεία για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης καιτέθηκαν ερωτήσεις από την πλευρά των πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το θέμα της δημιουργίας κέντρων κλειστού τύπου και ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τη συνθήκη της Γενεύης και ακόμη πως η διαχείριση του ζητήματος πρέπει να γίνει με την τήρηση της συμφωνίας επανεισδοχής με την Τουρκία.

Πληροφορίες, οι οποίες δεν έχουν ωστόσο επιβεβαιωθεί, αναφέρουν πως ο Βασίλης Λεβέντης ζήτησε να συζητηθεί το ενδεχόμενο σύστασης Οικουμενικής Κυβέρνησης, χωρίς όμως να βρει ανταπόκριση.

Η άφιξη των πολιτικών αρχηγών

Πρώτος στο προεδρικό Μέγαρο έφτασε ο Βασίλης Λεβέντης, συνοδευόμενος από τους στενούς του συνεργάτες. Ακολούθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οΣταύρος Θεοδωράκης (έχοντας μαζί το σακίδιό του, το οποίο άφησε στη συνέχεια πριν μπει στην αίθουσα συσκεψεων – και στη συνέχεια κατέθεσε την πρόταση του κόμματός του), οι οποίοι είχαν και έναν σύντομο διάλογο πριν μπουν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στη συνέχεια ακολούθησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και η Φώφη Γεννηματά, η οποία στη συνέχεια κατέθεσε τις 10 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος, ενώ με διαφορά μόλις δύο δευτερολέπτων πίσω τους πέρασε την πύλη του Μεγάρου και ο Πάνος Καμμένος.

Τελευταίος και αφού είχε ενημερωθεί πως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί βρίσκονται στο τραπέζι, έφτασε, συνοδευόμενος από την Όλγα Γεροβασίλη, τον Βαγγέλη Καλπαδάκη και τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός χαιρέτησε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ είχε σύντομο διάλογο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στον οποίο ευχήθηκε χρόνια πολλά για τα γενέθλιά του.

Τελευταίος στην αίθουσα συσκέψεων μπήκε, ως είθισται, ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος έκατσε στην κορυφή του τραπεζιού, έχοντας δίπλα του τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στις θέσεις τους οι πολιτικοί αρχηγοί βρήκαν από έναν μπεζ φάκελο, ο οποίος περιείχε όλα τα στοιχεία, με αριθμούς, σε ό,τι αφορά στο Προσφυγικό,προκειμένου να κατανοήσουν το μέγεθος του προβλήματος και να θέσουν τις απόψεις τους κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Τους πολιτικούς αρχηγούς υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος είχε και στενή συνομιλία με τον Φώφη Γεννηματά.

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου