Σάββατο, Μαΐου 14, 2016

Πολ Μέισον: Η Αριστερά δεν πρέπει να παραιτηθεί, αλλά να μείνει και να πολεμήσει


Η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να μείνει στην εξουσία και να παλέψει για την προστασία των Ελλήνων πολιτών επισημαίνει ο Βρετανός δημοσιογράφος, Πολ Μέισον.

Μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο δημοσιογράφος ο οποίος βρέθηκε στην Ελλάδα για να μιλήσει για το νέο του βιβλίο με τίτλο «Μετακαπιταλισμός» (εκδόσεις Καστανιώτη) έκανε τη δική του αποτίμηση για την έως τώρα διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και για τον αντίκτυπο αυτής της εμπειρίας στην παγκόσμια Αριστερά.

«Στο ντοκιμαντέρ μου ο Τσίπρας μού είπε καθαρά ότι έπρεπε να είχε γίνει αθέτηση του χρέους νωρίτερα. Πιστεύω επίσης ότι εκείνοι και εγώ κάναμε έναν κακό υπολογισμό σχετικά με το πόσο σκληρή θα ήταν η Γερμανία. Κανένας, ακόμα και ο Ρέντσι και ο Ομπάμα, δεν πίστευε ότι η Γερμανία ήταν προετοιμασμένη να καταστρέψει την ευρωζώνη προ0κειμένου να καταστρέψει μια αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα», επισημαίνει.

«Εκτός αυτού και όσον αφορά τη διακυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ “κατοικεί” τους ανώτερους ορόφους των υπουργείων, αλλά δεν “χτύπησε” επαρκώς την ολιγαρχική εξουσία μέσα στα υπουργεία. Και αυτό είναι κάτι που έπρεπε να κάνει. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι ότι είναι πολύ αργός», συμπληρώνει.

«Οι ολιγάρχες δεν θέλουν τον Μητσοτάκη»

Ερωτώμενος για το «τι πρέπει να γίνει», ο Πολ Μέισον απαντά: «Η λύση που επιβλήθηκε από την Ε.Ε. είναι άδικη. Και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να το πει αυτό καθαρά και τίμια στα μέλη και στους ψηφοφόρους του. Το βασικό ερώτημα είναι εάν αυτή η λύση θα έχει αποτέλεσμα. “Μπορούμε να επιβιώσουμε μ’ αυτήν; Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε προς όφελος των μαζών και εις βάρος των ολιγαρχών; Εάν ναι, τότε μένουμε στην εξουσία και την εφαρμόζουμε, ενώ ταυτόχρονα οικοδομούμε τις δυνάμεις που θα αντισταθούν στο μέλλον”. Εάν κρίνουμε ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει, τότε δεν εγκαταλείπουμε την κυβέρνηση και λέμε “ας γίνουν εκλογές, παραδίνουμε την εξουσία”».

«Οι ολιγάρχες στην Ελλάδα δεν θέλουν τη Νέα Δημοκρατία στην εξουσία. Θέλουν μια τεχνοκρατική κυβέρνηση, με κάποια πρόσωπα-κλειδιά της παλιάς Αριστεράς. Το ξέρω αυτό, διότι μίλησα με αρκετούς ολιγάρχες. Δεν θέλουν τον Μητσοτάκη. Διότι η αγανάκτηση και η οργή μετά από έξι χρόνια λιτότητας είναι μεγάλη. Δεν νομίζω ότι η ελληνική Αριστερά πρέπει να δώσει στους ολιγάρχες την ευκαιρία για μια τέτοια τεχνοκρατική λύση. Πρέπει να μείνει στην εξουσία και απλά να πολεμήσει», επισημαίνει μεταξύ άλλων. 


                                                                        πηγή   avantipopolo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου