Σάββατο, Ιουνίου 04, 2016

Εσωκομματικές διαφωνίες στη ΝΔ για την αποχώρηση από τη Βουλή

18:57 | 03 Ιουν. 2016


  
Πολιτική ζάλη στη ΝΔ και ανοιχτές εσωκομματικές διαφωνίες έχει φέρει η απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποχωρήσει από τη Βουλή στη θερμή συζήτηση για τις offshore.
O εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος αλλά και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Αδωνις Γεωργιάδης προστέθηκαν σήμερα στα στελέχη που εξέφρασαν ανοιχτά την αντίθεσή τους στην απόφαση της ηγεσίας για αποχώρηση.
«Υπήρξε κριτική, την ακούμε και είναι σεβαστή κριτική. Ενδεχομένως θα έπρεπε να μην είχαμε αποχωρήσει και να μέναμε στη Βουλή, ξεγυμνώνοντας εκείνο το άθλιο νομοθέτημα» δήλωσε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη του στον ΒΗΜΑ FM:
«Εκείνη τη στιγμή», είπε, «η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ, έκρινε ότι πρέπει να αποχωρήσει, κυρίως γιατί υπήρχε μία διακωμώδηση όλης της διαδικασίας από τον τρόπο που το χειριζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι πραγματική. Από τη φασαρία που έγινε εκ των υστέρων, φαίνεται ότι ενδεχομένως να μην ήταν σωστή αυτή η απόφαση». Πρόσθεσε ωστόσο ότι «αυτό όμως, είναι μετά Χριστόν, προφήτες, μπορεί να γίνονται όλοι».
Χθες, και οι βουλευτές Γιάννης Τραγάκης και Νικήτας Κακλαμάνης είχαν πάρει αποστάσεις από την απόφαση για αποχώρηση από τη Βουλή. Ο Γιάννης Τραγάκης, μάλιστα, παραδέχθηκε ότι η ΝΔ ηττήθηκε επικοινωνιακά λέγοντας:
«Η απόφαση για αποχώρηση της ΝΔ», είπε, « ελήφθη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και υπήρξε ομοφωνία σε αυτό κατά τον πρωινό καφέ»... «Η ΝΔ ηττήθηκε επικοινωνιακά ενώ κυριαρχούσε τις 4 προηγούμενες ημέρες», πρόσθεσε, επιμένοντας πάντως στην κριτική προς την κυβέρνηση λέγοντας ότι «με την δημοσίευση των πόθεν έσχες θα φανεί ποιοι είχαν θέματα με off shore».

Από την πλευρά του, και ο Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε: «Εγώ θα προτιμούσα να μέναμε μέσα, να δίναμε τη μάχη μας, την ιδεολογική και πριν από την ψηφοφορία ας αποχωρούσαμε».

                                                                                         πηγή  tvxs.gr/news
        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου