Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016

Σίριαλ τέλος, έτοιμο το αεροδρόμιο στην Πάρο

Συντάκτης: 

Το πολύχρονο σίριαλ του αεροδρομίου της Πάρου φτάνει στο τέλος του με την κατασκευή του νέου σταθμού επιβατών, που είχε... ξεχαστεί στους αρχικούς σχεδιασμούς!
Επειτα από δεκαετίες κυβερνητικών υποσχέσεων, τα έργα ξεκίνησαν το 2012 με προοπτική να ολοκληρωθούν στο τέλος του 2014.
Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν τριάντα εκατ. ευρώ και περιλάμβανε την κατασκευή σύγχρονου διαδρόμου προσγείωσης/απογείωσης μήκους 1.400 μέτρων στη νέα θέση Μάγγανο, που επιτρέπει την εξυπηρέτηση του νησιού από μεγαλύτερης χωρητικότητας αεροσκάφη και αναβαθμίζει την παρουσία του στον τουριστικό χάρτη.
Μετά την υπογραφή της σύμβασης αποκαλύφθηκε ότι δεν είχε προβλεφθεί νέος σταθμός επιβατών!
Ως προσωρινή λύση είχε προταθεί η τοποθέτηση κοντέινερ, ενώ για κάποιο διάστημα οι επιβάτες περπατούσαν σε χωματόδρομο για να φτάσουν ώς το αεροσκάφος. Δεν είχε επίσης προβλεφθεί νέο οδικό δίκτυο στο άξονα Παροικιάς-Αγκαιριάς, μήκους 900 μέτρων, για την εξυπηρέτηση του αεροδρομίου!
Είχαν ξεχαστεί και οι παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας...
Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είχε επιχειρήσει τότε να καλύψει τη σοβαρή έλλειψη με επέκταση της σύμβασης με την προσφιλή μέθοδο των «συνοδών έργων» και με τη μορφή της απευθείας ανάθεσης στον εργολάβο, η οποία όμως τον Φεβρουάριο του 2015 απορρίφθηκε από την ανεξάρτητη αρχή ελέγχου των δημόσιων συμβάσεων.
Με απόφαση του σημερινού υπουργού Χρήστου Σπίρτζη προχώρησε η κατασκευή νέου κτιρίου περίπου 800 τετραγωνικών, που αργότερα θα αξιοποιηθεί για τις ανάγκες της Πυροσβεστικής.
Για την ολοκλήρωσή του συνέβαλε η Aegean και η θυγατρική της, Olympic Air, που κάλυψε μεγάλο μέρος του κόστους κατασκευής, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών τους.
Από τις 24 Ιουλίου που θα γίνουν τα εγκαίνια, σχεδιάζει να δρομολογήσει αεροσκάφος μεγαλύτερης χωρητικότητας, ενώ από τις 4 Αυγούστου εγκαινιάζει νέο δρομολόγιο που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη απευθείας με την Πάρο.

                                                                                                                     πηγή   efsyn.gr




.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου