Πέμπτη, Ιουλίου 21, 2016

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απειλούσαν να κάνουν Κούγκι την εξεταστική για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ

http://www.avgi.gr/documents/10179/7121517/2559607.jpg/27aa14da-76af-4a95-a247-e63038434884?t=1468361299873&imageThumbnail=3


Οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη άρχισαν να φωνάζουν και να μιλούν για «ψέματα» και «συκοφαντίες», ενώ απειλούσαν ότι … θα κάνουν Κούγκι την Εξεταστική Επιτροπή

Ένταση επικράτησε στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των πολιτικών κομμάτων και των επιχειρήσεων ΜΜΕ όταν οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη αντέδρασαν σε αποστροφή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Σαντορινιού, ο οποίος επισήμανε ότι οι βουλευτές των δύο κομμάτων λειτουργούν ως εκπρόσωποι των καναλαρχών.

Οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη άρχισαν να φωνάζουν και να μιλούν για «ψέματα» και «συκοφαντίες», ενώ απειλούσαν ότι … θα κάνουν Κούγκι την Εξεταστική Επιτροπή.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι δεν είχε σκοπό να θίξει κάποιον προσωπικά, αλλά να στηλιτεύσει την στάση των δύο κομμάτων τα οποία δεν αναφέρονται καθόλου στα δάνεια εκατομμυρίων που έχουν λάβει από τις τράπεζες κι αντίθετα ασχολούνται συνεχώς με τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ν. Σαντορινιός υπογράμμισε ακόμα ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκης, δεν έχει θίξει καθόλου το ζήτημα του δανείου του «Κήρυκα των Χανίων», της οικογενειακής εφημερίδας του, δάνειο από το οποίο δεν έχει πληρωθεί ούτε ένα ευρώ.

Σημαντική αύξηση των δανείων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στις προεκλογικές περιόδους

Παράλληλα, κατά την εξέταση του πρώην διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας την περίοδο 1997-2004, Π. Λάμπρου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν στοιχεία για την σημαντική αύξηση των δανείων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ τις προεκλογικές περιόδους, ενέργεια που αποτελούσε έμμεση ενίσχυση των πολιτικών, αλλά και παρέμβαση της Αγροτικής Τράπεζας στο εκλογικό αποτέλεσμα. Συνολικά τις προεκλογικές περιόδους 2004-2007 η Ν.Δ. πήρε δάνεια ύψους 56 εκατ. ευρώ και το ΠΑΣΟΚ δάνεια ύψους 45 εκατ. ευρώ.

Ο Π. Λάμπρου, ο οποίος υπήρξε στο παρελθόν και υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι ο λόγος για αυτόν τον υπέρμετρο προεκλογικό δανεισμό των κομμάτων ήταν ότι οι προεκλογικές κρατικές ενισχύσεις που δίνονται στα κόμματα είναι άμεσα πληρωτέες, σε αντίθεση με την τακτική κρατική χρηματοδότηση που δίνεται ανά χρόνο. Ο πρώην διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας επισήμανε ότι ήταν αυτός που προσέλκυσε τα πολιτικά κόμματα στην Τράπεζα το 2000, τα οποία πριν έπαιρναν δάνεια από την Εθνική Τράπεζα.

Ο Π. Λάμπρου σημείωσε ότι λόγω των αλλαγών στο τραπεζικό σύστημα και του «ανοίγματός» του, η Αγροτική Τράπεζα δεχόταν ανταγωνισμό από τις άλλες τράπεζες κι έπρεπε να προσελκύσει μεγάλους πελάτες. Μάλιστα επισήμανε ότι η Αγροτική Τράπεζα αποπλήρωσε δάνειο της Ν.Δ. στην Εθνική Τράπεζα ύψους 30,4 εκατ. ευρώ, προκειμένου να την προσελκύσει. Ο Π. Λάμπρου, όπως κι οι προηγούμενοι διοικούντες των τραπεζών, υποστήριξε ότι για τα δάνεια των κομμάτων δεν γίνονταν προβλέψεις καθώς θεωρούνταν μηδενικού κινδύνου, κι απέδωσε την διόγκωσή τους αποκλειστικά στην χρεοκοπία της χώρας. 





                                                                  πηγή  avantipopolo.gr 





                                                                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου