Παρασκευή, Οκτωβρίου 28, 2016

Π. Ρήγας: Η Ν.Δ. υποστήριξε τους καναλάρχες και προσπαθεί διαλυτικά να μην υπάρχει διέξοδος





Την απόφαση του ΣΤΕ κλήθηκε να σχολιάσει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας μια απόφαση που «έρχεται σε αντίθεση με όσα είχε πει προηγουμένως που είχε κρίνει αντισυνταγματική την προηγούμενη κατάσταση».

«Με αυτή την απόφαση αφήνει να κρατηθεί αυτό το τοπίο» πρόσθεσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι «για τη μη συγκρότηση του ΕΣΡ δεν ευθύνεται η κυβέρνηση». «Η κυβέρνηση υπερασπίστηκε το δημόσιο συμφέρον και η απόφαση του ΣΤΕ έρχεται σε αντίθεση» πρόσθεσε εξηγώντας ότι «τα χρήματα που θα εισπράττονταν από την αδειοδότηση των καναλιών φεύγουν από τα 15.000 περισσότερα παιδιά, που θα πήγαιναν στους παιδικούς σταθμούς, τους 4.000 νοσηλευτές που θα διαμόρφωναν καλύτερες συνθήκες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και από αναγκαίους πόρους για την κοινωνία. 

Ωστόσο όπως επισήμανε «τα δικαστήρια κρίνονται δεν είναι υπεράνω, μπορούν να κρίνουν, αλλά όχι να συντάσσουν νόμους» και συνέχισε λέγοντας ότι «στην πραγματικότητα παραμένει το ίδιο τοπίο. Η ασυδοσία όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί». 

Υπενθύμισε μάλιστα παλαιότερες κρίσεις του ΣΤΕ που έβγαλε συνταγματικούς τους νόμους για τα μνημόνια που διέλυσαν την Ελλάδα, συνταγματικό το νόμο για το μαύρο της ΕΡΤ και το PSI, ενώ αντίθετα έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο για την ιθαγένεια και το νόμο που περιέκοπτε τους μισθούς των δικαστών. 

Τέλος επιτέθηκε στη Ν.Δ. λέγοντας ότι «το πραξικόπημα το κάνει η Ν.Δ. η οποία προσπαθεί διαλυτικά να μην υπάρξει διέξοδος και στο οικονομικό πεδίο στηρίζει τα πιο σκληρά νεοφιλελεύθερα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές. Υποστήριξε τους καναλάρχες και όλη τη διαπλοκή. Τα παιδιά της Siemens θέλουν να στηρίξουν το σύστημα που υπήρχε την προηγούμενη περίοδο». 


                                                                      πηγή  avantipopolo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου