Σάββατο, Ιανουαρίου 28, 2017

ΔΗΜΟΣ και ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

         

         Έβρεξε λίγο παραπάνω και  χάσαμε τον μπούσουλα, όπου δημιουργήθηκε πρόβλημα  υπάρχει άστοχη ανθρώπινη παρέμβαση και αδιαφορία. 


         Από τις  21/11/2016 τρέχει   πρόγραμμα  ΕΣΠΑ  για αντιπλημμυρικά έργα και κλείνει στις  20/02/2017.   Έως και σήμερα δεν έχει γίνει καμία αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα από τον Δήμο Πάρου, λες και δεν υπήρχαν προβλήματα  και δεν τα γνωρίζαμε, δεν έγινε αίτηση γιατί η σημερινή δημοτική αρχή αδυνατεί να προβλέψει  και φυσικά  δεν υπάρχουν μελέτες  και τρέχει μετά την πλημμύρα ο Δήμαρχος   να  κηρύξει το νησί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης,  μήπως  και σώσει την κατάσταση.


                                  

        Μετά την πλημμύρα του 2003 στην Πάρου, έπεσαν πολλά χρήματα κύρια για αντιπλημμυρικά έργα και μελέτες, που θα υλοποιούσε η Εγνατία.  Δυστυχώς τα αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν,  ήταν ελάχιστα και όσα  έγιναν, δεν έγιναν στα σημεία που δημιουργήθηκαν  προβλήματα  π.χ.  γεφυράκι Χαρίκλειας ( περιφερειακός Παροικιάς).   Κάποια  μάλιστα από αυτά που έγιναν,  φαίνεται ότι είχαν διακοσμητικό και μόνο χαρακτήρα και καμία λειτουργική αξία,  το αντίθετο,  μάλλον προβλήματα δημιούργησαν  και αυτό φάνηκε στην προχθεσινή πλημμύρα, που ήταν και μικρότερης έντασης από αυτή του  2003.
       
                 Μερικά στοιχεία από το έντυπο του τότε δημάρχου Γιάννη Ραγκούση 

 APOLOGISMOS ERGOU 2003-4     














                                                               Στοιχεία για το ΕΣΠΑ  naxostimes.gr






1 σχόλιο:

  1. Όταν τα ποτάμια της παρου έγιναν δρόμοι και σπίτια ούτε γάτα ούτε ζημία!!! ο εργολάβος να μην υπερκοστολόγησει κορόιδο ήταν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή