Παρασκευή, Μαρτίου 17, 2017

ΨΗΦΙΣΜΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ για τα ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ στις ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στην πρόσφατη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, ομόφωνα το σώμα των αντιπροσώπων υπερψήφισε την έκδοση του συνημμένου ψηφίσματος.



ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ



ΨΗΦΙΣΜΑ
2ης Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης
Ερμούπολη, 11 και 12 Μαρτίου 2017


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΑΡΑΩΝΙΚΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγουν οι ανεμογεννήτριες βιομηχανικού τύπου είναι ασταθής και δεν θεωρείται αξιόπιστη. Είναι δε σαφές ότι δεν είναι ικανή να αντικαταστήσει τα ορυκτά καύσιμα.

Οικονομικά συμφέροντα επιδιώκουν να κάνουνε την Ελλάδα ένα απέραντο αιολικό πάρκο, που θα παράγει ακριβή και αναξιόπιστη ενέργεια, η οποία επιπλέον θα είναι δύσκολο να πουληθεί καθώς η χώρα μας δεν είναι διασυνδεδεμένη ηλεκτρικά με χώρες με τις οποίες έχει κοινή περιβαλλοντική και τιμολογιακή πολιτική ενέργειας.

Τα ευαίσθητα, πολύτιμα και μοναδικά οικοσυστήματα των Κυκλάδων δεν αντέχουν τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Η ανάπτυξη των νησιών μας οφείλεται στο μοναδικό, φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, που αποτελεί πόλο έλξης για τον τουρισμό και στηρίζει την τοπική και εθνική οικονομία.

Η αλλοίωση που θα υποστούν με την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών, θα υποβαθμίσει τον αισθητικό και πολιτισμικό μας πλούτο και θα επιφέρει περιβαλλοντικές καταστροφές, ζητήματα για οποία δεν υπάρχει αντιστάθμιση.

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες (Α.Π.Ε.) δεν είναι μόνο οι ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά που βιομηχανικές χώρες και επενδυτές θέλουν να μας επιβάλλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου