Κυριακή, Απριλίου 02, 2017

Ποιήματα φυλακής και εξορίας από τον Μανώλη Γλέζο

glezos.png

Παρουσίαση των 

ποιημάτων του Μανώλη




                                  Μανώλης ΓλέζοςΉρωας της Εθνικής Αντίστασης και του αντιφασιστικού αγώνα, πολιτικός και συγγραφέας | Αφίσα της εκδήλωσης

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς θα μιλήσει σήμερα στις 20:00 στη Λέσχη «Δρόμοι Φιλίας και Πολιτισμού» για τα ποιήματα, τα οποία έγραψε στη φυλακή και την εξορία, τους κοινούς αγώνες και τους συντρόφους που εκτελέστηκαν. 
Ποιήματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί: Πασχάλης Τσαρούχας και Χρύσα Διαμαντοπούλου Συντονίζει ο δημοσιογράφος, Στέλιος Ελληνιάδης, ο οποίος έγραψε ένα σύντομο βιογραφικό του Μανώλη Γλέζου στον λογαριασμό του στο facebook.
«Ο Μανώλης Γλέζος, γεννημένος το 1922 στ’ Απεράθου της Νάξου, δεν υπέστειλε ποτέ τη σημαία του αγώνα για δημοκρατία, ελευθερία και ανεξαρτησία! Τη μόνη σημαία που κατέβασε ήταν η γερμανική από την Ακρόπολη μαζί με τον Απόστολο Σάντα, τον Μάη του 1941.
»Με 16 χρόνια φυλακής και εξορίας τον αποζημίωσε η καθεστηκυία τάξη. Φυλακές Αβέρωφ, Ακροναυπλία, Φυλακές Αίγινας, Φυλακές Ωρωπού, Γυάρος, Παρθένι Λέρου… Καταδικάστηκε τρεις φορές σε θάνατο, καθώς και σε ισόβια και άλλες ποινές, βασανίστηκε, δραπέτευσε.
Μια ζωή στην πρώτη γραμμή της πάλης, σαν αντιστασιακός, επικεφαλής της ΕΔΑ, βουλευτής, κοινοτάρχης, διευθυντής του Ριζοσπάστη και της Αυγής, αναγνωρισμένος παγκοσμίως, βραβευμένος με το Βραβείο Λένιν για την Ειρήνη και πολλές άλλες διακρίσεις, επικεφαλής της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών στην Ελλάδα, συγγραφέας 13 βιβλίων, γεωλόγος και… ο αγώνας του συνεχίζεται!»

                                                                                                  πηγή   efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου