Κυριακή, Ιουλίου 23, 2017

Σίφνος... Ψάχνουν οι δήμαρχοι .. πάντα για εξιλαστήρια θύματα…

Σίφνος  
    
       Δεν  φταίνε αυτοί που με την απραξία τους  (τοπικοί άρχοντες ) αφήνουν τα προβλήματα να διαιωνίζονται παίζοντας  με την υγεία  πολιτών και επισκεπτών  και δυσφημούν  με αυτόν τον τρόπο το νησί αλλά φταίνε αυτοί που αναδεικνύουν το πρόβλημα…   Πρέπει λοιπόν να τεθούν στην πυρά και να χαρακτηριστούν σαν εχθροί του λαού….    Παντού τα ίδια … ίδια και απαράλλακτα. 

Αντί να απολογηθεί ο δήμαρχος Σίφνου επιτίθεται στο Aigaio365

Χρήστος Κυμπιζής

Χρήστος Κυμπιζής

Δημοσιογράφος
Με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμα του Aigaio365 με τις καταγγελίες των κατοίκων του Κάστρου, ο δήμαρχος Σίφνου συγκάλεσε εκτάκτως συνέλευση της τουριστικής επιτροπής. Ο δήμαρχος αποκαλεί «δυσφημιστικό» το δημοσίευμα με τις καταγγελίες των Σιφνιών για την απαράδεκτη ποιότητα του νερού και για τα βοθρολύματα, τα οποία διαθέτει ανεξέλεγκτα, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία όλων.
Η πραγματική δυσφήμιση για το νησί είναι το γεγονός, ότι οι υπεύθυνοι δεν έχουν κάνει τίποτα για το πρόβλημα τόσα χρόνια. Δυσφήμιση για το νησί είναι οι καρκινοπαθείς και οι νεφροπαθείς του Κάστρου. Δυσφήμιση για τον τουρισμό είναι όταν ο επισκέπτης θα αναγκαστεί να λουστεί με χωμάτινο νερό. Δυσφήμιση είναι το γεγονός πως η δημοτική αρχή, αντί να πράξει τα αυτονόητα και να διορθώσει το πρόβλημα, είναι σε δικαστικές διαμάχες με τους πολίτες που παλεύουν για τα αυτονόητα. Δυσφήμιση είναι οι μυρωδιές που προέρχονται από την περιβαλλοντική καταστροφή που οι ίδιοι προκαλούν.
Το Aigaio365 δέχθηκε καταγγελίες από τους κατοίκους του νησιού, μεταξύ αυτών και μίας νέας μητέρας, η οποία προσπάθησε να κάνει μπάνιο το λίγων ημερών μωρό της με το κόκκινο νερό, και η δημοσιογραφική μας ομάδα αισθάνθηκε υποχρεωμένη να τις δημοσιεύσει. Όπως κάναμε και στην περίπτωση της Μήλου, όπως θα κάνουμε και για οποιοδήποτε νησί χρειαστεί.Άλλωστε, πριν το δημοσίευμα μας, οι φωτογραφίες και οι καταγγελίες είχαν κάνει τον γύρο του διαδικτύου, μέσω Facebook.
Όπως οφείλαμε, ζητήσαμε αμέσως τη γνώμη του δημάρχου για τις καταγγελίες, την οποία δεσμεύθηκαμε να δημοσιεύσουμε. Παρόλα αυτά, η δημοτική αρχή, ελλείψει επιχειρημάτων αρνείται να απαντήσει και προσπαθεί να λογοκρίνει τον τύπο, όπως ακριβώς κάνει και ο δήμαρχος της Μήλου!
ΥΓ. Ας βγάλει ο δήμος ένα χρονοδιάγραμμα με τις ημερομηνίες που θα μπορούμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα του νησιού. Κανένα κακό δεν θέλουμε να κάνουμε στον τουρισμό της Σίφνου. Το αντίθετο μάλιστα. Κακό κάνετε εσείς που θέλετε να κουκουλώσετε τα προβλήματα, που θέλετε να φιμώσετε την αντίθετη γνώμη, που δεν αντέχετε καμία κριτική.
Και για του λόγου το αληθές:
Δημοσιεύουμε όλες τις εξελίξεις στην Υγεία, ώστε να νιώθει ο κάθε επισκέπτης ασφαλής στο νησί. Πιο συγκεκριμένα:
Δημοσιεύσαμε εκτενές ρεπορτάζ για τη σύνδεση Πάρου – Σίφνου, και για τον θετικό αντίκτυπο που θα έχει στον τουρισμό του νησιού.
Προβάλλουμε με κάθε ευκαιρία τις δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου και μάλιστα είμαστε υπερήφανοι χορηγοί επικοινωνίας. Θέατρα, συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων, εκδηλώσεις, δράσεις του Συλλόγου Αγγειοπλαστών, εκθέσεις τέχνης, μαθήματα ζωγραφικής, εκδηλώσεις παραδοσιακών χορών, αιμοδοσίες, αγροτικά σεμινάρια, κλπ (Όλα βρίσκονται σε αυτό το link).
Προβάλλουμε εδώ και 20 ημέρες(!) το φεστιβάλ του Τσελεμεντέ συμβάλλοντας με τον τρόπο μας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου:
Προβάλλουμε και επικροτούμε δράσεις, όπως το Sifnos Run, το Let’s do it Sifnos της ΔΗΚΕΣ και τις Φρυκτωρίες, συμβάλλοντας στην προσπάθεια για την ενίσχυση του τουρισμού τις λιγότερο εμπορικές ημερομηνίες:
Προσκαλέσαμε τον κόσμο να παραβρεθεί στο πανηγύρι της Χρυσοπηγής:
Προβάλλουμε όλα, τα αποθεωτικά για τη Σίφνο, δημοσιεύματα του ελληνικού και ξένου τύπου:
Διαφημίσαμε αφιλοκερδώς την εφαρμογή «RoomsInSifnos» του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Σίφνου, που βοηθά τον εν δυνάμει επισκέπτη να βρει οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεται για το νησί.
Ο καθένας αντιλαμβάνεται, πως δυστυχώς ο δήμος Σίφνου προσπαθεί με αστείες δικαιολογίες να καλύψει τη γύμνια του και να δημιουργήσει φανταστικούς εχθρούς. Το Aigaio365 μας θα συνεχίσει να προβάλλει όλες τις απόψεις, όλες τις ειδήσεις, ευχάριστες και δυσάρεστες, για όλες τις Κυκλάδες, με κύριο στόχο τη σφαιρική ενημέρωση όλων των νησιωτών.
                                                                                        πηγή   aigaio365.gr
                                                                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου