Δευτέρα, Ιουλίου 24, 2017

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε από τον Αθανασίου για τις αποκαλύψεις του Documento

ΕΛΛAΔΑ

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου, εμφανίστηκε μετά τις αποκαλύψεις του Documento για τα έργα και τις ημέρες του στο υπουργείο Δικαιοσύνης στον ΣΚΑΪ ώστε να δώσει απαντήσεις. Μεταξύ άλλων λοιπόν μίλησε για όσα συμβαίνουν στη Δικαιοσύνη επαναλαμβάνοντας τα περί παρεμβάσεων, ενώ τοποθετήθηκε και για τον έμπορο ναρκωτικών στον οποίο έδωσε χάρη.

Ο Αθανασίου είπε ανάμεσα στ’ άλλα προσπαθώντας να αντικρούσει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την απονομή χάριτος σε έμπορα κοκαΐνης ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια, ότι η χάρη του απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εκείνο που παρέλειψε να αναφέρει ή για να είμαστε ακριβέστεροι το παρουσίασε ως άλλοθι είναι πως η χάρη του απονεμήθηκε κατόπιν απόφασης του συμβουλίου χαρίτων την οποία ο ίδιος υπέγραψε.
Πρακτικά λοιπόν, ακριβώς όπως αναφέρει και το Documento, η χάρη στον ισοβίτη έμπορο ναρκωτικών απονεμήθηκε γιατί ο Χαράλαμπος Αθανασίου ως υπουργός Δικαιοσύνης υπέγραψε γι’ αυτήν, αφού όπως είναι γνωστό η έγκριση του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι τυπική. Το δε συμβούλιο χαρίτων είναι διορισμένο από τον υπουργό Δικαιοσύνης, πράγμα που σημαίνει ότι το ίδιο το υπουργείο Δικαιοσύνης αποφασίζει για την απονομή χάριτος.
Υπενθυμίζεται ότι το Documento αποκάλυψε χθες δύο πολύ σημαντικές υποθέσεις: Η πρώτη, ότι δύο δικαστικοί, στενοί συνεργάτες του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, βρίσκονται υπό δικαστική έρευνα μετά από καταγγελίες ότι μέσω δικηγόρου ζήτησαν χρήματα για να αποφυλακιστεί εμπλεκόμενος σε υπόθεση με εξοπλιστικά προγράμματα. Η δεύτερη αφορά στη χάρη που απέδωσε ως υπουργός Δικαιοσύνης ο κ. Αθανασίου σε μεγαλέμπορο κοκαΐνης ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια.
Για τις παραπάνω αποκαλύψεις ο Αθανασίου έχει ανακοινώσει ότι κατά την προσφιλή του συνήθεια θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Τον καλούμε λοιπόν να καταθέσει εκτός από αγωγή και μήνυση ώστε η υπόθεση να συζητηθεί στο ακροατήριο και να αποκαλυφθεί η πραγματικότητα. 


                                                                     πηγή   koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου